In de praktijk werken er totaal acht verloskundigen. We werken in twee teams van vier verloskundigen, team Asklepios en team de Burgt,om meer continuïteit en vertrouwensband te bieden tijdens je zwangerschap, bevalling en nacontroles.

We houden op diverse locaties spreekuur.

Het echo spreekuur en de uitwendige versie zal op praktijkniveau in Medisch Centrum Asklepios gehouden worden. Uiteraard is het mogelijk je voorkeur aan te geven voor een bepaald team. Dit is ook mogelijk wanneer je niet in Barneveld op het spreekuur komt.

In geval van vakantieperiodes en bij ziekte e.d. kan het wel voorkomen dat je een verloskundige van het andere team treft.

Team Asklepios

Mijn naam is Dineke Bokkers , getrouwd en we hebben drie kinderen.
Al  meer dan 25 jaar werk ik als verloskundige en nog steeds help ik jou ,als zwangere , met heel veel liefde door deze mooie en soms moeilijke periode heen.
Ook ben ik screeningsechoscopist en houd mij bezig met de 20 weken echo’s en verdere ontwikkelingen op het gebied van de screening in de zwangerschap.
Het zou kunnen dat je mij treft bij de 20 weken echo in Fara.
Verder verzorg ik het anticonceptiespreekuur in de praktijk . Mocht je in een persoonlijk gesprek meer informatie willen over de anticonceptie die in jouw situatie past , wil je een spiraal laten zetten of een recept voor een pil ,  dan ben je altijd van harte welkom .
Tot gauw ziens !  Dineke

Hallo,

Mijn naam is Olga Smit, sinds 1987 ben ik verloskundige en werkzaam in de praktijk in Barneveld en daarmee de langstzittende verloskundige in de praktijk.

Zelf ben ik in 1964 geboren in Arnhem maar door mijn werk hier op de mooie Veluwe en in Barneveld gaan wonen.

Van jongs af aan wilde ik al graag verloskundige worden, het is een prachtig vak en heel bijzonder om ouders bij te staan in de belangrijke fase van hun leven waarin hun kind geboren wordt. In mijn werk wil ik luisteren naar de wensen van de ouders, ze bij te staan. Ik wil vrouwen een vertrouwd en veilig gevoel geven en leren vertrouwen op hun eigen kracht. Ik heb door de jaren heen al veel veranderingen en verbeteringen in de geboortezorg mee gemaakt, erg mooi en het houdt het vak boeiend.

Zo heb ik me in de afgelopen jaren naast de verloskunde ook gespecialiseerd in de uitwendige versie, echoscopie en preconceptiezorg. Verder houd ik me altijd veel bezig met de praktijkvoering en bestuurswerk in de regio, dat maakt het werk voor mij compleet.

Naast mijn werk heb ik 3 inmiddels studerende zonen, houd ik van buiten zijn, hardlopen, in de tuin werken of tijdens vakanties wandelen of skiën in de bergen. Ook ben ik muzikaal bezig en heb ik de afgelopen tijd mijn dwarsfluit weer opgepakt.

Hoi Allemaal!

Ik ben Daphne van Loen en in 1987 geboren in Hoogland (bij Amersfoort), waar ik ben opgegroeid samen met mijn ouders en bijna 2 jaar jongere broertje en later gaan wonen in Amersfoort Vathorst. Vroeger wilde ik altijd geneeskunde studeren, maar kwam na een jaar Biomedische Wetenschappen bij de Verloskunde Academie in Amsterdam terecht gekomen en daarna verliefd geworden op het vak!

Na een aantal jaar in Amersfoort en Nijkerk te hebben gewerkt kwam er een plekje vrij in Barneveld. Sinds december 2015 werk ik met veel plezier in de praktijk, waar ik nu ook een vaste plek heb bij team Asklepios en maak ik ook echo’s, als extra aanvulling op mijn vak.

Tevens woon ik sinds eind oktober 2017 ook in de regio!

In mijn vrije tijd, of na een drukke dienst maak ik mijn hoofd leeg door een ritje te maken op de rug van paard en lees ik een spannend boek op de bank, samen met mijn 2 katten.

Tot ziens op de praktijk!

Mensen vragen weleens of ik altijd al wist dat ik verloskundige wilde worden. Nee, eigenlijk niet. Ik wilde altijd al wel iets in de zorg gaan doen, maar welke baan dat ‘iets’ moest voorstellen was voor mij lang onduidelijk. Tot mijn tante, zelf verloskundige, tegen mij zei: “waarom kijk je niet naar de opleiding tot verloskundige?”. Het bleek een gouden tip, want vanaf het eerste jaar op de opleiding wist ik het zeker: dit wordt mijn beroep. Nu een aantal jaar verder en met wat werkervaring op zak, kan ik nog steeds met zekerheid zeggen dat ik het leukste beroep heb!

Sinds 2014 woon ik in Barneveld en na het wonen in Amsterdam waar ik studeerde, was dat wel even een omschakeling.  Het fijne van hier wonen vind ik de nuchterheid en de gemoedelijkheid van de mensen. In 2016 ben ik bij de praktijk begonnen als waarneemster in team De Burgt. Vervolgens heb ik ongeveer een jaar in Ede gewerkt bij een kleinere praktijk. Echter verlangde ik op een gegeven moment ernaar om weer in mijn eigen dorp te werken, want zo voelt het tegenwoordig. Toen de kans om opnieuw te solliciteren er was, heb ik deze dan ook met beide handen gegrepen om weer bij Verloskundigenpraktijk Barneveld aan het werk te kunnen in team Asklepios.

In mijn vrije tijd speel ik volleybal bij de vereniging waar ik al vanaf kinds af aan lid van ben. Verder hou ik van lezen en taarten bakken.

Team De Burgt

Beste (aanstaande) ouders,

Mijn naam is Esther Rietveld-Leene, geboren en getogen in Barneveld. Ik woon dus al mijn hele leven hier, met uitzondering van 4 jaar studeren in Groningen. Ik ben in juli 2005 afgestudeerd als verloskundige en meteen daarna in de praktijk terecht gekomen. In eerste instantie zou ik alleen een zomerwaarneming doen… maar er was een plekje vrij en ik vond het heerlijk in mijn eigen dorp te kunnen blijven! In 2009 heb ik me vervolgens ingekocht in de maatschap. Ik werk elke dag nog met veel plezier en vind het iedere keer weer een voorrecht, om bij zoiets intiems en bijzonders als de geboorte van nieuw leven, aanwezig te mogen zijn.
Naast verloskundige ben ik echtgenote van Chris en inmiddels ook samen ouders van 3 kinderen: Merle (2010), Julie (2012) en Samuel (2016). Het moederschap heeft me geen betere verloskundige gemaakt, maar het is wel prettig om zelf ervaren te hebben hoe het is om zwanger te zijn en te bevallen, om daarin meer mee te kunnen voelen en een stukje ervaring te kunnen delen. Met werk en gezin zo bij elkaar, heb ik mijn handen al wel aardig vol. Daarnaast houd ik nog erg van gezellig uit eten gaan met familie en vrienden, theater bezoeken en een goed boek lezen. Ook gaan we er graag op uit met onze caravan.
Inmiddels heb ik dus al heel wat baby’s op de wereld mogen helpen en ook zelfs veel bekenden en oud-klasgenoten voorbij zien komen in de praktijk. Ik hoop dit nog vele jaren met veel plezier te mogen blijven doen.

Mijn naam is Geuri Vos-Bouw. Ik ben opgegroeid in Putten en toen ik op 14-jarige leeftijd nog een zusje kreeg wist ik al snel dat ik verloskundige wilde worden. Na mijn middelbare schooltijd op het Johannes Fontanus College ben ik naar Groningen gegaan om daar de opleiding te doen tot verloskundige. Hier leerde ik Esther kennen, we zaten samen in hetzelfde jaar. Na de opleiding heb ik de eerste jaren gewerkt in Zwolle. Maar de Veluwe bleef me trekken, dus toen ik de kans kreeg in 2010 om in Barneveld te komen werken was de keuze snel gemaakt. Samen met mijn man en twee zonen woon ik met veel plezier in Stroe. Sinds de zomer van 2017 werk ik in team de Burgt, hiervoor zat ik bij Asklepios. Het is prachtig om elke keer weer bij een van de meest bijzondere gebeurtenissen in een gezin aanwezig te mogen zijn. Elk verhaal is weer uniek en dat maakt elke dag weer uniek.

“Het is een eer en voorrecht om mensen te mogen meemaken

in een zeer belangrijke fase van hun leven.”

 

Mijn naam is Els Hardeman geboren in Barneveld en opgegroeid in Lunteren

Sinds 1 juni 2017 werkzaam als verloskundige bij Verloskundigen Barneveld (team de Burgt). Ik doe mijn werk met veel plezier maar dit kan ook bijna niet anders als je het mooiste beroep van de wereld mag uitoefenen.

Nadat ik mijn opleiding verpleegkunde heb afgerond ben ik op de afdeling gynaecologie en verloskunde gaan werken. Hier is de liefde voor de barende vrouw geboren. Er zijn  veel jaren over heen gegaan maar uiteindelijk heb ik de stap gewaagd om te starten met de opleiding Verloskunde. Deze heb ik gevolgd in Turnhout (België). Nadat ik mijn studie had afgerond kon ik gelukkig gelijk aan de slag in Nederland. Putten, Harderwijk en uiteindelijk een vaste baan bij verloskundige praktijk Sifra in Ede. Een prachtige tijd met veel thuisbevallingen.

Tijdens mijn eerste ervaringen als verloskundige ben ik meer en meer het belang van borstvoeding in gaan zien. In deze praktijk kreeg ik de mogelijkheid de opleiding tot lactatiekundige te gaan doen.

In 2013 ben ik naar Ethiopië gegaan om daar als verloskundige/verpleegkundige te gaan werken. Een groot contrast als je kijkt naar welvaart cultuur, kleur en geur.

Maar één grote overeenkomst: ‘Moeders zijn moeders en blijven moeders’

Zo mooi om dit te ervaren. Na drieënhalf jaar weer terug op Nederlandse bodem.  Al snel kon ik als waarneemster aan de slag in deze praktijk.

Van harte hoop ik als daadkrachtige en empathische verloskundige een veilige en positieve sfeer te creëren. Daarbij streef ik ernaar dat jullie als ouders met tevredenheid kan terugkijken op de zwangerschap, bevalling en het kraambed

Hoi Allemaal, graag stel ik me met enthousiasme aan jullie voor! Ik ben Janneke, 26 jaar en geboren en getogen in Brabant. Nadat ik mijn opleiding in Maastricht afgerond had ben ik gaan werken in een praktijk in Eindhoven. Al snel werd mij duidelijk dat de grootte van de praktijk niet helemaal bij mij paste. Voor de liefde kwam kwam ik naar Barneveld en nu ben ik sinds 1 april 2017 met veel plezier werkzaam in team de Burgt! Mocht je vragen hebben spreek me gerust een keertje aan op de praktijk! Hopelijk tot snel.

Assistentes

Petra Schermers en Evelien van Diermen.

Annelies Ruijter.

Waarneming

Ivm het zwangerschapsverlof van Daphne en de daarop volgende zomervakanties zal Riske Bremer bij ons werkzaam zijn.

Studenten

We hechten binnen onze praktijk veel waarde aan het goed opleiden van studenten verloskunde. Immers, willen we de verloskunde in Nederland op een hoog kwaliteitsniveau houden, dan moeten we ook vanuit de praktijk ervoor zorgen dat een goede opleiding gegarandeerd kan worden.

Studenten zullen dan ook regelmatig met ons meelopen en onder onze begeleiding ook handelingen verrichten, zowel tijdens het spreekuur als tijdens de dienst. Indien je hiertegen bezwaar hebt, kun je dit bij ons kenbaar maken en zullen we hier rekening mee houden. We zullen de studenten ruimschoots van tevoren aankondigen, zowel op de praktijk als onder nieuwsberichten.