Tijdens jouw bevalling en kraamtijd zorgen wij goed voor jou en je en kindje. Op deze pagina vind je wat wij zoal voor je kunnen doen. Heb je na het lezen van de informatie op deze website nog vragen, neem dan gerust contact met ons op!

De bevalling voorbereiden

Het is noodzakelijk om, of je nu thuis bevalt of in het ziekenhuis, de bevalling voor te bereiden. Op deze pagina lees je wat je hiervoor moet doen.

Belinstructies

Als de bevalling zich aandient kun je de verloskundige bellen. Informatie over wanneer je dit kunt of moet doen vind je op deze pagina. Ook vind je hier onze telefoonnummers.

Aangifte en erkenning

Na de bevalling is het belangrijk dat de geboorte van jouw baby wordt aangegeven bij de burgerlijke stand. Op deze pagina vind je wat hierbij belangrijk is. Ook vind je informatie over het erkennen van je baby.

Visites

Na de bevalling komen we regelmatig langs om het welzijn van moeder en kind te beoordelen. Wat wij doen tijdens deze visites lees je hier.

Kraamzorg

Als je baby er eenmaal is is het mogelijk kraamzorg te krijgen. Zorg dat je dit vroeg van tevoren al regelt. Op deze pagina vind je meer informatie en contactgegevens van veel voorkomende kraamzorgcentra in de gemeente Barneveld.

Borstvoeding

Borstvoeding is een logisch vervolg op zwangerschap en geboorte, en is iets heel natuurlijks. Op deze pagina lees je alles over borstvoeding.

Anticonceptie

Het is handig om reeds in de zwangerschap na te denken welke vorm van anticonceptie je zou willen gebruiken na de bevalling. Verschillende methoden zijn mogelijk òòk tijdens de borstvoedingsperiode. Op deze pagina lees je alles.