Wil je zwanger worden? Lees dan onderstaande tips goed door!

Foliumzuur

Zodra je zwanger wilt worden, is het verstandig om te beginnen met het slikken van foliumzuur. Foliumzuur is een vitamine, welke het risico op het krijgen van een kind met een open ruggetje (neuraalbuisdefect) met 75% verkleint. De aanbevolen dosis is minimaal 0.4 mg per dag tot een zwangerschapsduur van 10 weken. Een combinatiepreparaat zoals mamacompleet mag je uiteraard ook gebruiken.

Rook niet, gebruik geen alcohol en/of drugs

Roken, alcohol en drugs maar ook voeding kan invloed hebben op de ontwikkeling en groei van je kindje tijdens de zwangerschap. Voor meer informatie kijk op: www.rookvrijookjij.nl of vraag meer informatie bij de huisarts.

Medicatiegebruik

Wanneer je medicijnen gebruikt, overleg voordat je zwanger wordt met je huisarts over het gebruik hiervan tijdens de zwangerschap. Dit geldt ook voor zelfzorgmedicatie (zoals neusspray, vitaminepreparaten e.d.) en homeopathische geneesmiddelen.

Gezondheidsproblemen

Gezondheidsproblemen van jezelf, de aanstaande vader of in je familie kunnen consequenties hebben voor een zwangerschap. Voordat je zwanger raakt, is het belangrijk hierover duidelijkheid te krijgen.

Om te kijken of je risicofactoren hebt voor de zwangerschap kan je de vragenlijst invullen op www.zwangerwijzer.nl.

Mocht je behoefte hebben om dit samen met ons uit te zoeken, bel gerust om een afspraak te maken voor een preconceptioneel consult.